Parcarea în fața blocului, misiune dificilă pentru constănțeni

Lipsa parcărilor rezidențiale în Municipiul Constanța a devenit o problemă foarte mare pentru fiecare posesor de mașină. Locuitorii se plâng de faptul că numărul locurilor de parcare este foarte mic, raportat la cel al vehiculelor existente. O problemă importantă a orașului este faptul că este nevoie de mii, poate zeci de mii de locuri de parcare de reședință.

Locurile de parcare din jurul blocurilor ar trebui să fie suficiente pentru toţi locatarii, însă spațiile sunt insuficiente. La orele de vârf, constănțenii sunt nevoiți să dea ture cu mașina pentru a găsi un loc liber, iar asta crează multe controverse între vecini.

Primăria Municipiului Constanța a majorat anul acesta taxa pentru parcările de reședință, astfel cei care dețin deja un loc de parcare trebuie să știe că vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru plata locului de parcare închiriat. Reprezentanții municipalității spun că banii colectați din taxa mărită vor fi folosiți pentru amenajarea de noi parcări în Constanța.

Municipalitatea ia în calcul amenajarea de parcări ecologice drenate ce permit filtrarea apei din natură precum și a parcărilor supraetajate, acolo unde, în prezent, locurile de parcare sunt insuficiente sau spațiul verde este ocupat de autovehicul.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…