Parcul Eolian Crucea achiziţionat de către Hidroelectrica
HomeActualitateParcul Eolian Crucea achiziţionat de către Hidroelectrica
Actualitate - Breaking news - 3 săptămâni în urmă

Parcul Eolian Crucea achiziţionat de către Hidroelectrica

Hidroelectrica achiziţionează Parcul Eolian Crucea şi STEAG Energie Romania S.R.L., în urma unui proces extrem de competitiv care a implicat atât ofertanţi locali, cât şi internaţionali.

Dezvoltat de STEAG şi comandat în 2014, Parcul Eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne şi mai bine întreţinute parcuri eoliene terestre din România, având o capacitate instalată de 108 MW.

Astăzi, 23 decembrie 2020, Steag GmbH şi Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica au semnat un acord privind vânzarea acţiunilor Steag în filialele româneşti Crucea Wind Farm şi Steag Energie România către Hidroelectrica, în urma unui proces extrem de competitiv care a implicat atât ofertanţi locali, cât şi internaţionali. Tranzacţia se va finaliza în conformitate cu condiţiile stipulate în acord”, a anunţat compania.

Hidroelectrica se concentrează pe diversificarea producţiei prin adăugarea de capacităţi regenerabile de înaltă calitate în portofoliul său, că parte a strategiei de dezvoltare recent aprobată a companiei. Compania îşi reafirmă obiectivul de a rămâne 100% verde pe tot parcursul procesului de diversificare a portofoliului”, mai spune compania.

Despre STEAG

De peste 80 de ani, STEAG a sustinut o productie de energie eficienta si fiabila, atat in ​​Germania, cat si in strainatate. Ca partener cu experienta, STEAG isi sprijina clientii in mod cuprinzator in toate fazele de alimentare cu energie electrica. STEAG proiecteaza, dezvolta, implementeaza, opereaza si comercializa solutii energetice extrem de eficiente – de la generare si distributie bazate pe surse de energie regenerabile, pana la centrale mari si reciclarea subproduselor acestora. Impreuna cu solutii personalizate in domeniul furnizarii de energie electrica si termica, STEAG ofera o gama larga de servicii energetice – pe baza surselor regenerabile de energie

Despre Parcul Eolian Crucea

Crucea Wind Farm este entitatea care detine parcul eolian Crucea de 108 MW situat in judetul Constanta (Romania).

 Despre STEAG Energie Romania

STEAG Energie Romania este o entitate de exploatare, intretinere (O&M) si de administrare care ofera serviciile sale exclusiv Crucea Wind Park.

Despre Hidroelectrica

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie regenerabila din Romania, fiind principalul furnizor de servicii auxiliare si avand un rol important in legatura cu securitatea Sistemului National de Energie (SEN). In 2019, Hidroelectrica a produs 15,2TWh din cele 209 centrale hidroelectrice in functiune, avand o capacitate totala instalata de 6,4GW. Cu o cifra de afaceri de 873 milioane EUR, EBITDA de 613 milioane EUR si un profit net de 290 milioane EUR, Hidroelectrica este cea mai mare si cea mai valoroasa companie de stat din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Elevi constănţeni admiși la Universitatea Oxford!

Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța se mândrește cu doi elevi, Vergelea…