Home Actualitate Parcul sau Pădurea Tăbăcăriei?
Actualitate - Breaking news - Interne - 6 zile în urmă

Parcul sau Pădurea Tăbăcăriei?

Parcul sau Pădurea Tăbăcăriei?

În Parcul Tăbăcăriei iarba depășește un metru și jumătate, fiind pe alocuri mai înaltă decât copiii. Cu toate acestea, Primăria Constanța încearcă să îi convingă pe constănțeni că lucrează și postează, periodic, pe rețelele de socializare imagini cu muncitori, care taie buruienile. Pare însă că odată cu dispariția camerelor de filmat, dispar și muncitorii, din moment ce în Tăbăcăriei bălăriile cresc nestingherite, fiind pe zi ce trece tot mai mari. Administrația locală nu mai are contract cu o firmă care să întrețină spațiile verzi, iar până la finalul lunii iulie nici nu există șase să semneze vreun contract. Deocamdată, tot ce face municipalitatea este să consulte piața în căutarea unor oferte.

Imaginile pe care le vedeți sunt filmate în cel mai mare parc al orașului, Parcul Tăbăcăriei, unde iarba depășește un metru și jumătate înălțime.

În ciuda evidenței, Primăria Constanța, încearcă să ne convingă de contrariu și postează pe rețeaua de socializare imagini cu muncitori care taie bălăriile înalte cât copiii. (IMAGINILE TRIMISE PE FACEBOOK CU DATA) Cel mai probabil însă odată cu camere de filmat, dispar și muncitorii, pentru că buruienile cresc în voie în parc, spre disperarea părinților cu copii, care se tem să îi mai lase să se joace în iarbă de teamă să nu fie mușcați de gușteri și căpușe.

De altfel, problema a fost semnalată de mai mulți părinți și pe pagina oficială de socializare a primarului Vergil Chițac. Faceți o campanie de cosit iarba, îl îndeamnă un constănțean pe primar, în timp ce altul se plânge că “ne mănânca căpușele”. Tot orașul a început să fie prea verde, scrie ironic și un alt cetățean, care reclamă că iarba este cât copacii.

Tot pe rețelele de socializare, constănțenii reclamă și starea deplorabilă în care se află Podul Îndrăgostiților din Parcul Tăbăcăriei.

Pe de pod lipsesc nu doar bucăți de lemn, ci și de balustradă, acesta fiind un adevărat pericol pentru cei care îl traversează pentru a ajunge mai repede dintr-o parte în alta a parcului. 

De cealaltă parte, Primăria Constanța se apără și spune că din februarie, firma care ar fi trebuit să se îngrijească de spațiile verzi a reziliat unilateral contractul cu administrația locală, care s-a trezit cu zeci de mii de metri pătrați de spații verzi ce trebuie îngrijite. Și nu are nici oameni și nici utilaje suficiente pentru a aduce totul la linie. Ne îndeamnă însă să avem încredere că problema se va rezolva. 

Chiar dacă contract pentru îngrijirea spațiului verde nu mai există din iarnă, Primăria a decis abia acum să consulte piața în căutarea de ofere, proces ce se va finaliza abia spre sfârșitul lunii iulie. Ceea ce înseamnă că până la organizarea unei licitații și contractarea unei noi firme care să se îngrijească de aspectul verde al orașului mai este cale lungă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Caz de bullying la Liceul Tehnologic N. Dumitrescu Cumpăna

Vineri, 11.06.2021, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost sesizat de către reprez…