vineri, 14 iunie, 2024
Home DOTTO News Parcuri cu… taxă

Parcuri cu… taxă

de Ileana Gheorghiu
Parcuri cu… taxă
Acest conținut a fost arhivat. Este posibil să nu mai fie relevant.

Parcuri noi, condiționate de o… taxă.

Pimarul Constanței, Vergil Chițac, promite că vom avea la Constanța parcuri ca în Occident, dar pentru asta va trebui ca fiecare să achite o taxă.

Mai exact, 50 de lei pe an. Propunerea primarului a stârnit un val de reacții online, dar nu numai. Sute de oameni îi reproșează primarului Chițac că noua taxă este abuzivă și cer ca Primăria să atragă bani europeni pentru înverzirea orașului.


Constanța a pierdut sute de hectare de spații verzi în ultimii 20 de ani, în special din cauza retrocedărilor ilegale din perioada lui Radu Mazăre, notează Vergil Chițac pe pagina oficială de Facebook. Iar astăzi ne aflăm în fața unei alegeri: ori ne resemnăm, ori punem osul la treabă, mai spune primarul, care subliniază că a găsit și soluții pentru ca locuitorii orașului să nu vadă orașul înversit doar în fotografiile de arhivă. Iar una dintre acestea este… o nouă taxă.

Mai exact 50 de lei pe an pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi, bani pe care de anul viitor ar trebui să îi plătească fiecare constănțean, conform Proiectului pentru impozitele şi taxele locale.


Aproximativ 250 euro/mp estimează primarul că valorează investiția în parcurile din oraș, pe lângă costurile de exploatare și de întreținere, care urmează a fi estimate după finalizarea studiilor de fezabilitate. Iar spații verzi vor apărea în tot orașul, conform spuselor lui Vergil Chițac, asta pe lângă două mari parcuri complet noi ce vor fi construite în zona Tomis Plus și pe malul lacului spre Ovidiu.

Iar parcurile vor arăta ca în Occident, mai spune primarul, cu piste de bicilete, terenuri de sport, locuri de joacă și mese de șah. Noile parcuri vor avea chiar și perete pentru cățărăi și cinematograf în aer liber.


Taxa pe verde susținută de primar a stârnit însă un val de reacții negative din partea internațiunilor. Majoritatea îi reprosează în comentarii că la Constanța se plătesc deja suficiente taxe și că parcurile ar trebui amenajate fără ca administrația să mai ceară bani suplimentar.

“Se pot face așa proiecte cu fonduri europene”, scriu cei mai mulți constănțeni la postarea primarului, în timp ce alții consideră că “dezvolatorii imobiliari ar trebui să se îngrijească și de amenajarea parcurilor”. Nemulțumiri nu doar online, ci și pe stradă


Proiectul pentru instituirea taxei a fost pus în dezbatere publică iar constănțenii pot trimte sugestii sau opinii până pe 22 noiembrie.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult