duminică, 14 aprilie, 2024
Home Actualitate Pasarela din Mamaia riscă să dispară

Pasarela din Mamaia riscă să dispară

de Redacția Dotto

Lucrările de extracție a pilonilor pasarelei pietonale din Mamaia au început în urmă cu două zile, iar partea care a rămas acoperită de nisip, după lucrările de lărgile a plajelor a fost înlăturată.

Soarta simbolului stațiunii Mamaia va fi decisă de către autorități în funcție de gradul de degradare al polinilor: fie va fi reabilitată, fie va fi demolată în întregime.

Costurile sunt de peste 66.000 de euro pentru demararea lucrărilor de extracție a pilonilor. Pontonul inaugurat în anul 2012, a avut nevoie de mai multe reparații în ultimii ani, iar în anul 2019, pontonul a fost închis din iarnă până la sfârșitul lunii iunie pentru lucrări de reparații și întreținere. Lucrările de extracție a pilonilor vor dura 30 de zile. Într-o primă fază, autoritățile locale au decis să o demoleze parțial. În aceste zile, utilajele extrag din nisip mai bine de jumătate din pasarelă, care zăcea îngropată odată cu lărgirea plajelor.

Vestea nu îi bucură pe constănțeni. Aceștia consideră că, deși era degradată, simbolul Constanței merită o reabilitare, în niciun caz să dispară.

Pasarela a fost construită pe vremea fostului primar Radu Mazăre, pe o structură metalică prevăzută cu piloni și pe care s-au aşezat scânduri din lemn. Inițial a avut o lungime de 420 de metri, iar acum din pasarelă au mai rămas doar 150 de metri. La câteva sute de metri depărtare, o altă pasarelă, zace dezafectată de 20 de ani.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult