Pasarela pietonală, plină de gunoaie

Pasarela pietonală din Mamaia, deși închisă, este plină de gunoaie. Cei care au riscat și au pășit pe ea, zilele acestea, au găsit-o plină de deșeuri.

Închisă din anul 2020, pasarela de promenadă a stațiunii Mamaia, este tranzitată zilnic de oameni în ciuda faptului că accesul este interzis, deoarece structura de rezistență a pontonului este nesigură. Municipalitatea încă mai caută soluții pentru reabilitarea pasarelei, dar în tot acest timp, turiștii care ajung aici văd cum principalele puncte de atracție zac, uitate parcă.

Pasarela pietonală a stațiunii Mamaia, care a costat un milion de euro, este închisă publicului, mare parte din ea, îngropată în nisip și, pe deasupra, plină de gunoaie.

Accesul interzis este semnalizat ca atare pe gardul care împrejmuiește pasarela, dar semnul este ignorat de oameni, care se avântă la o plimbare pe cei 150 de metri care au mai rămas neacoperiți de nisip.

Anul acesta se împlinesc 10 ani de la inaugurarea pontonului și debarcaderului, dar totodată și trei sezoane de când pasarela nu este folosită de public. Deși la începutul acestui an, municipalitatea afirma că va demara lucrările de reparații pentru a putea redeschide pasarela pietonală, în acest sezon estival, în practică, nu s-a întâmplat nimic. Turiștii privesc acum realitatea tristă a pasarelei, rămase în paragină.

De la începutul anului și până la finalul lunii aprilie au fost ridicate din stațiunea Mamaia și satul de vacanță aproape trei mii de tone de deșeuri, provenite de pe drumurile publice și coșurile de gunoi, conform datelor municipalității. Cât despre pasarelă și reabilitarea ei….

Zona Cazinoului din Mamaia, care acum câțiva ani reprezenta centrul distracției turiștilor, nu arată nici ea mai bine. Clădirea Cazinoului, declarată monument istoric, este lăsată în paragină. Din ea se desprind bucăți de tencuială, iar când ridicăm privirea vedem geamuri sparte și murdare, dar și bannere rupte de intemperii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…