Pasiunea învinge teama

Pasiunea este mai puternică decât bombardamentele care macină Ucraina. O demonstrează doi frați din Odesa, campioni la gimnastică ritmică, respectiv lupte libere, care își continuă antrenamentele departe de casă, la Cumpăna.

Cu durere în glas mama lor povestește cum a plecat de acasă cu un bagaj mic, dar speranțe mari că cei doi copii ai ei vor reuși să își urmeze visurile și studiile.
Fetița din imagini, cu părul blond și ochi albaștri este Zlata. S-a născut în Odessa, iar acum locuiește împreună cu fratele și mama ei la Cumpăna. Tatăl, militar, a rămas să lupte pentru țară. La fel și bunicul. În sala de antrenament a fost primită cu bucurie de micuțele campioane la gimnastică ritmică de la Clubul Sportiv Victoria Cumpăna. A ajuns aici după ce războiul din țara sa i-a schimbat copilăria. A reușit să fugă din calea bombardamentelor împreună cu fratele și mama ei.

Zlata a pășit prima dată în sala de gimnastică la 4 ani. Este legitimată la un renumit club din Odessa. Datorită talentului, pasiunii și perseverenței ei a reușit să obțină trofee la cele mai importante competiții. Deși războiul a schimbat complet viața ei și a familiei, un singur gând rămâne la fel: performanță în gimnastică, sport pe care îl adoră.
Zlata s-a integrat rapid în echipa de campioane de la Cumpăna. Muncește mult, iar antrenoarele cred că va avea un viitor strălucit în gimnastică.
Nichita, fratele de 13 ani al Zlatei, face și el sport de performanță. Este campion la lupte libere și se antrenează tot la Cumpăna.
Alături de ei este mama. Femeia povestește că a fost nevoită să-și salveze copii și să le ofere o șansă pentru a-și continua pasiunile și studiile chiar și într-o țară străină.
Cea mai mare dorință a familiei din Odesa este ca războiul să se termine și ei să se întoarcă acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Programul casieriilor RAJA de 1 Mai – Ziua Muncii

Luni – 01 mai 2023, casieriile RAJA și compartimentele care desfășoară activități de…