Paște în Delta Dunării

Delta Dunării se pregătește să primească turști în minivacanța de Paște sau de 1 mai. Dupa litoral, Delta Dunării câștigă teren în preferințele românilor. Asta în ciuda razboiului care are loc la doar câțiva kilometri distanță.

Chiar dacă rezervarile au mai scazut în ultimile zile din această cauză, pensiunile din Delta se lauda cu un grad de ocupare de aproape 80 la suta. Turiştii vor fi întâmpinați cu peisaje mirifice şi mâncăruri pescăreşti tradiţionale.

Multe pensiuni din Delta Dunării sunt deja pline. Turiștii și-au făcut rezervări încă din iarnă.

Proprietarii recunosc că au mai crescut prețurile, comparativ cu anul trecut însă, chiar și așa, nu duc lipsă de clienți. Administratorii de pensiuni și hoteluri au pregătit pe lângă mese festive cu produse tradiționale și activități pentru întreaga familie, în special plimbări cu barca pe canalele cu nuferi. Iar la toate acestea se adaugă muzica și dansurile tradiționale ale ansamblurilor comunităților din Deltă. Tarifele diferă în functie de clasificarea pensiunilor și a serviciilor oferite. Pornesc de la 1350 lei pentru două persoane și ajung până la 700 euro. Serviciile pot fi achitate si cu ajutorul voucherelor de vacanță.

În bucătării se pregătesc deja rețetele pe bază de pește, iar camerele au fost amenajate pentru primirea turistilor.

Atenție însă. La tarifele pentru cazare se masă se va adăuga și taxa de acces în Deltă, care costă 30 de lei anul acesta, comparativ cu 5 lei pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…