Hotelierii au început pregătirile pentru vacanța de Paște și 1 mai. Majoritatea unităților de cazare de pe litoral se vor deschide odată cu sărbătorile pascale, iar o săptămână mai târziu, 1 Mai va da startul sezonului estival, primul sezon după 2 ani fără restricții.

Dar și orașul se pregătește: spațiile verzi sunt amenajate, mobilierul vechi sau defect este schimbat, totul pentru ca turiștii să aibă o mini-vacanță plăcută la malul mării și fără restricții…:))

Este forfotă în mai toate hotelurile de la malul mării. Unitățile de cazare din stațiunile de pe litoralul românesc se pregătesc intens pentru a-și primi turiștii în mini-vacanțele de Paște și 1 Mai, ambele în zile de duminică. Camerele sunt mărite, pereții văruiți, iar spațiile verzi prind viață. Ridicarea restricțiilor le dă speranțe hotelierilor și proprietarilor de baruri și terase că acest sezon va fi cel mai bun din ultimii ani, iar că turiștii vor alege în număr mare litoralul românesc.

Interesul oamenilor pentru o vacanță pe litoralul românesc este în creștere, spun reprezentanții agențiilor de turism, care se așteaptă la o explozie a cererilor, de la începutul lunii aprilie.

Majoritatea constănțenilor spun că vor petrece Sărbătorile Pascale în sânul familiei. 1 Mai va fi sărbătorit, cel mai probabil, la pădure, urmând ca seara să fie petrecută în faimoasele cluburi de pe litoral, cu atât mai mult cu cât acest sezon este primul fără restricții, după doi ani de pandemie.

În ultimii 2 ani sectorul HORECA a fost puternic afectat de pandemia de Covid 19. În 2020 litoralul a fost închis în perioada sărbătorilor de Paște și de 1 Mai, iar în 2021 capacitatea hotelurilor a fost limitată la 70%, petrecerile până în zori erau strict interzise, deoarece cluburile erau închise de la ora 22:00.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…