Patru marinari sunt blocaţi pe vapor, în portul Constanţa

Patru marinari sirieni sunt blocați de doi ani pe o navă, în Portul Constanța. Au stat fără căldură în plină iarnă, fără rezerve de hrană și bani. Marinarii sirieni nu au voie să coboare de pe navă.

Astăzi sunt sub protecția unui sindicat internațional care le oferă alimente și asistență juridică. Au câștigat procesul împotriva firmei care i-a angajat, dar nu i-a plătit. Acum, echipajul prizonier așteaptă ca nava să fie vândută pentru a-și putea încasa salariile și să plece. Nava „Ali Bey” se află în Portul Constanța din noiembrie 2020, iar silueta ei alb-albastră se poate zări cu ușurință și de pe terasele cu panoramă spre port. Nimeni nu poate înțelege, însă, suferința celor patru marinari sirieni care au ajuns prizonierii navei. Comandantul are 36 de ani si este la timonă din iunie 2019. Cu sufletul îndurerat spune că trece prin cea mai grea experiență din viața sa.

Nava Ali Bey are o vechime de aproape 30 de ani. Fiecare colț al vaporului îți poate destăinui povestea sa. Puntea, cotloanele sau cabinele, toate vorbesc despre viața dificilă în care se muncește și se trăiește la bord. În mai 2022, justiția le-a dat câștig de cauză marinarilor sirieni și a obligat firma din Turcia să le plătească peste 230.000 de dolari, însă, sentința nu este definitivă. Nava urmează să fie scoasă la licitație și abia apoi să-și poată recupera banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Copii ținuți în frig la grădiniță

Copii ținuți în frig la o grădiniță din Constanța. Părinții copiilor spun că în unitatea d…