sâmbătă, 18 mai, 2024
Home Actualitate Pavajele din zona Peninsulară arată dezastruos

Pavajele din zona Peninsulară arată dezastruos

de Redacția Dotto

65 de milioane de euro, pe Apa Sâmbetei. Atât a costat pavajul din zona peninsulară, care arată astăzi ca după un război. Pe porțiuni întregi, pavelele au început să crape, sunt lăsate sau au între ele șanțuri. O adevărată probă de foc să circuli spun șoferii și pietonii. Purtătorul de cuvânt al actualei administrații locale dă vina pe numărul mare de mașini care tranzitează peninsula și subliniază că primăria lucrează la un proiect care să limiteze accesul circulației cu autoturismele în zonă.

Nici nu pui bine piciorul pe dalele de beton că acestea încep să se miște. Majoritatea sunt crăpate sau lipsesc de-a binele, lăsând în urmă adevărate cratere. Un chin pentru șoferii și pietonii, care sunt nevoiți să le ocolească zilnic. Locuitorii din Peninsulă spun că pavajul a început să se degradeze la scurt timp după montarea dalelor de beton și cu fiecare zi care a trecut situația s-a înrăutățit.

Specialiștii în construcții susțin că în această situație s-ar fi ajuns din cauza neglijenței în construcții.

Actuala administrație a Constanței susține că de vină pentru modul dezastruos în care arată pavajul din Peninsulă ar fi numărul mare de mașini care tranzitează zona și anunță un nou regulament de circulație.

În timpul mandatului său, fostul primar al orașului declara că nu îl deranjează că pavajul este deteriorat. „Dacă mă întrebaţi pe mine, nu am nici o problemă ca, din loc în loc, pavajul să fie ciobit. Ne dă un aer de oraş istoric”, spunea Decebal Făgădău în primăvara lui 2016.

Pavarea zonei peninsulare a costat 65 de milioane de lei, iar banii au venit din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013. Conform proiectului, Peninsula ar fi trebuit să devină zonă pietonală, iar singurale mijloace de transport în comun premise ar fi fost cele electrice. În același proiect era prevăzută o taxă special pentru trama stradală pe care ar fi trebuit să o achite agenții economici din zonă.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult