Pe litoral a început și cursa angajărilor

Hotelierii și proprietarii de restaurante și terase caută angajații perfecți, care să fie la dispoziție turiștilor ce vor apărea peste numai câteva săptămâni. Se caută în special ospătari, cameriste și recepționere cu experiență. Salariile promise sunt de cel puțin 600 de euro pe lună. Plus tipsurile.

Sute de angajați sunt căutați pentru joburile sezoniere pe întreg litoralul. Industria începe să își revină după pandemie, iar patronii vor să fie pregătiți să îi întâmpine cum se cuvine pe turiștii care le vor trece pragul.

Cea mai mare nevoie este pentru posturile de recepție, unde patronii de restaurante preferă persoane cu experiență. Se caută însă și cameriste, ospătari și persoanal care să ajute în bucătărie. Ca să găsescă angajați, patronii și-au prezentat ofertele pe grupurile de socializare sau pe site-urile de specialitate.

Managerul acestui restaurant spune că ar angaja bucuroasă și personal din afara țării. Deja are câțiva salariați din Filipine care lucrează de acum câțiva ani în bucătăria restaurantului ei. Iar acum este deschisă și spre personal din alte țări asiatice sau din Ucraina.

Salariile pe litoral pornesc de la 500 de euro pe lună pentru o cameristă și pot ajunge până la 2000 de euro pe lună pentru un bucătar cu experiență. Atenție însă la formele de angajare. Specialiștii în Resurse Umane îi sfătuiesc pe toți cei care se află în căutarea unui job să nu accepte să lucreze fără un contract cu clauze clare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…