Pe străzi, nervi și claxoane, la Primăria Constanța, liniște

Primăria Constanța. Pagina de socializare a primarului Constanței, Vergil Chițac, a fost inundată zilele acestea de mesaje ale șoferilor nervoși, care reclamă că orașul s-a transformat într-o uriașă parcare, iar ei înaintează cu greu spre case sau spre serviciu. Șoferii își strigă zilnic nemulțumirea pe internet, unde postează clipuri în care cronometrează timpul pe care îl petrec în trafic, dar și imagini în care se văd sute de mașini înghesuite pe străzi.

De vină ar fi străzile cu sens unic, care au apărut peste noapte, cred mulți dintre constănțeni, dar și lucrările la rețeaua de apă și canalizare, care par a nu se mai termina odată.

Constanța ora 17:00. Două autobuze blocheză complet intersecția de la Dacia nemaiavând unde să avanzeze, din cauza coloanelor nesfârșite de mașini care s-au format în trafic. Iar situația nu este singulară. Constanța, pare în ultimele săptămâni o uriașă parcare, în care doar cu greu înaintezi. În urmă cu câteva ore, pe Bulevardul Tomis, fix aceeași problemă, semnalată de un telespectator, care ne-a atras atenția că a parcurs 100 de metri în mai bine de 12 minute. Iar pentru a proba cele spune, constănțeanul face public și un clip video în care se văd zeci de mașini care așteaptă în coloană să traverseze intersecția dintre bulevardele Tomis și Alexandru Lăpușneanu.

Nemulțumiți și nervoși, mulți dintre șoferi își varsă oful pe pagina de socializare a primarului Constanței, Vergil Chițac, care a fost asaltată zilele acestea de mesaje. “Drum din Brătianu până în Tomis 3 parcurs în o oră și 40 de minute! Să vedeți timp pierdut și nervi întinși la maximum”, scrie o doamnă într-un comentariu la o postare a edilului, iar o alta îi răspunde că “Niciodată orașul nu a fost așa”. “O oră în trafic pentru 3 – 4 kilometri este deja janic”, îi scrie primarului și un alt constănțean, care îi atrage atenția că ar trebui reperat și semaforul din intersecția de la Tomis 3, care nu mai funcționează de mai bine de două săptămâni.

Un alt constănțean îi transmite lui Vergil Chițac că noul sistem de trafic din Constanța a adus doar nervi și multe ore petrecute în trafic. Tot pe paginile de socializare sunt postate zilnic imagini cu aplicațiile de trafic înroșite, semn că orașul este blocat. Primăria Constanța.

Planul de resistematizare al municipalității, dar și cel de sporire a numărului locurilor de parcare pare că a eșuat, spun constănțenii care își pierd răbdarea blocați în mașinile care abia se strecoară pe străzi. Iar în tot acest timp, reprezentanții municipalității tac mâlc. Contactat ieri de reporterii DOTTO TV, viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, nu a răspuns nici la telefon, nici la mesajele trimise pentru a comenta situația de pe străzile orașului. Primăria Constanța.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…