Pelerini din toată țara, la Peștera Sfântului Apostol Andrei
HomeNewsPelerini din toată țara, la Peștera Sfântului Apostol Andrei
News - miercuri 2 decembrie 2020

Pelerini din toată țara, la Peștera Sfântului Apostol Andrei

Aproximativ 500 de credincioși au participat, luni, la slujba oficiată de Înaltpreasfințitul Teodosie la mănăstirea Sfântului Andrei din județul Constanța. Deși autoritățile au avertizat că cei care se deplasează în zonă, fară a ține cont de restricții riscă sancțiuni, au fost fost grupuri organizate care au ajuns la peștera Sfântului Andrei. Polițiștii și jandarmii nu au interzis accesul la slujbă, însă au solicitat datele personale ale tuturor participanților urmând ca aceștia să fie sancționați, dacă au încălcat prevederile legale.

Sute de credincioşi au îndurat frigul şi ninsoarea pentru a se ruga la Peștera Sfântului Andrei din comuna constănțeană Ion Corvin. Au urmărit și Sfânta Liturghie închinată primului chemat dintre apostoli afară. Totul a fost altfel acum, în pandemie. Nu au mai fost că în alți ani șiruri de mii şi mii de pelerini veniți de prin țară pentru a se închina la sfintele moaşte. Autoritățile au atras în repetate rânduri atenția că restricțiile necesare în pandemie trebuie respectate. Şi doar localnicii au voie să meargă la ceremoniile de sfântul Andrei. Poliția a făcut filtre încă de duminică.

Conform autorităților, la slujba religioasă au participat aproximativ 150 de membri ai clerului bisericesc, circa 120 de credincioşi sosiţi individual, 20 de voluntari prezenţi pentru serviciile de catering şi membri ai unei delegaţii creştine sosiţi cu opt microbuze de câte opt locuri. Autoritățile județene au anunțat că vor fi sanționați toți participanții care nu au respectat regulile, inclusiv membrii clerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Casa Embiricos, pe punctul de a se prăbuși

Casa Embiricos din Constanța se degradează pe zi ce trece! Clădirea e ca o bombă cu ceas p…