Percheziții la Constanța. Mai multe persoane bănuite de proxenetism au fost reținute

La data de 5 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat 19 percheziții, în Constanța, la locuințele unor persoane bănuite de proxenetism. Au fost puse în aplicare 17 mandate de aducere, transmite IPJ Constanța.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2023, 11 persoane, respectiv 9 bărbați și 2 femei, ar fi determinat sau ar fi înlesnit practicarea prostituției de către persoanele vătămate, prin metoda ,,loverboy”.

Percheziții la Constanța. Mai multe persoane bănuite de proxenetism au fost reținute

Acestea ar fi practicat prostituția pe stradă sau în apartamente închiriate, în acest scop, în municipiul Constanța.

„În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 5 autoturisme, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi fost achiziționate cu sumele de bani obținute în urma practicării prostituției de către persoanele vătămate, 200 de grame de bijuterii dintr-un metal prețios, aproximativ 16.000 de euro, 7.000 de lei, 34 de telefoane mobile, un pistol cu gaze și muniția aferentă, un pistol de tip airsoft, precum și documente cu valoare probatorie” se arată în comunicatul transmis de IPJ.

În baza probatoriului administrat, 4 bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de proxenetism, mai spun polițiștii.

„Aceștia au fost conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca astăzi, 6 iulie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere legală”, transmite sursa citată.

Percheziții la Constanța. Mai multe persoane bănuite de proxenetism au fost reținute

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română, Poliției Municipiului Constanța, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Poliției orașului Năvodari și Hârșova, secțiilor de poliție rurale 2, 4, 6, 7 și 8, Serviciului Criminalistic și inspectoratelor de poliție județene Arad și Prahova.

Percheziții la Constanța. Mai multe persoane bănuite de proxenetism au fost reținute

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…