Percheziții la Constanța. Trei tineri au păcălit 1.000 de români să le ofere actele de identitate pentru a deschide conturi la jocuri de noroc

Mai mulți români atrași de mirajul unui loc de muncă în Germania, au căzut victime ale unei infracțiuni informatice. Trei tineri din Gorj s-au folosit de cărțile lor de identitate ca să primească bonusuri la jocuri online.

Nu mai puțin de o mie de oameni au fost păcăliți. Tinerii au postat în mediul online anunțuri cu o oferă fictivă de locuri de muncă în Germania și au reușit să obțină astfel fotografii cu documentele de identitate ale persoanelor interesate să muncească. Documentele astfel obținute erau folosite apoi de cei trei pentru a deschide conturi de pariuri pe o platformă online de jocuri de noroc. Pentru a deschide cât mai multe conturi tinerii au și falsificat documente de identitate în format electronic. Pentru fiecare cont deschis, bărbații primeau un bonus de bun venit de până la 1.200 de lei. Aceștia jucau suma de bani până la un anumit moment, când reușeau să obțină câștiguri importante din aceste bonusuri. Schema a fost descoperită de Polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Constanța. În cursul zilei de luni, polițiștii de combatere a criminalității organizate, sub coordonarea procurorului de caz, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, dintre care patru în municipiul Motru, județul Gorj și unul în municipiul Constanța, fiind identificate mai multe sisteme informatice (telefoane, laptopuri), cu care cei trei săvârșeau infracțiunile. Cei trei tineri au vârste cuprinse între 22 și 25 de ani. Cu toții au fost reținuți și urmează să ajungă în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Farul Constanța – Universitatea Craiova, pe arena lui Hagi

O nouă partidă pentru „Marinarii“ Farul Constanța. După o victorie obținută în deplasare c…