Pericol de înec, în sudul litoralului

Sunt zile de foc pe litoral, pericol de înec. În sud nu este zi în care salvamarii să nu intervină pentru salvarea turiștilor, care se aventurează în valuri atunci când marea este agitată, fără să se gândească o clipa la pericolele care îi pandesc.

Nimic nu pare însă să îi mai sperie pe românii veniți în concediu, care pun pariu că îndemânarea lor este mai presus de pericol. Din păcate, unii ajung să plătească acest pariu cu viața.


Marea a fost învolburată în acest weekend în sudul litoralului, iar pe lângă valuri și curenți, salvamarii au avut mari bătăi de cap cu turiștii care nu înțeleg să iasă din apă atunci când aceasta este agitată, ignorând pericolul la care se expun.


Puțini sunt turiștii care ascultă sfaturile salvatorilor.

Salvamarii avertizează că saltelele de apă nu trebuie folosite atunci când sunt valuri pentru că se pot răsturna foarte ușor.

La Olimp, un bărbat a fost scos din valuri în ultima clipă de salvamarii care, după ce l-au resuscitat, l-au predat medicilor chemați în ajutor. Turistul a fost transportat la Spitalul Județean Constanta. Anul trecut, 28 de români și-au pierdut viața în valurile mării.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Campioanele Europei au dat în mintea copiilor

Eliza Samara și Bernadette Szocs, două dintre componentele echipei României de tenis de ma…