Pericol de poluare în Marea Neagră. Intervine ARSVOM

Pericol de poluare cu hidrocarburi aproape de Sulina, după explozia care s-a produs în Marea Neagră la bordul unei nave sub pavilion Togo.

În urma deflagrației care a avut loc în sala mașini, comubustibilul din în tancuri ar putea ajunge în mare. Este motivul pentru care în zonă a  fost trimisă nava Brizo a Agenției de Salvare pe Mare. Aceasta a poziționat în jurul navei avariate un baraj antipoluare, care să absoarbă hidrocarburile și să nu le permit să înainteze în mare. Ancheta privind accidentul naval este în plină desfășurare. Anchetatorii au finalizat audierea celor 12 marinari, dar și inspecția cu scafandrii EOD. Din datele care provin de la surse apropiate anchetei se conturează tot mai clar ipoteza conform căreia explozia a avut loc în interiorul navei și nu în urma unui impact cu o mină marină. În acest caz a fost deschis și un dosar penal in rem  pentru distrugere ori avariere a unei nave ori a încărcăturii acesteia, precum și plasarea pe navă a unui dispozitiv sau obiect apt să distrugă nava sau să cauzeze pagube de natură să pună în pericol siguranța navigației.

Valentin Ștefan, procuror șef la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța

Vă reamintim că miercuri dimineață, la sala mașini a unei nave civile sub pavilion Togo, a avut loc o explozie. La borul vasului încărcat cu ciment se aflau 12 marinari străini. Cu toții au fost evacuați de urgență, în condiții de siguranță. Incidentul s-a produs în apropiere de Portul Sulina. Nava a fost eșuată controlat în zona Portului Sulina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…