Pericol de surpare în Portul Constanța

Portul din Constanța se confruntă cu probleme nerezolvate încă din anul 2005. Faleza Portului se află la un pas de prăbușire, situație care pune în pericol și străzile și blocurile din apropiere.

În acest sens, autoritățile au început demersurile pentru sistematizarea și consolidarea urgentă a falezei din Portul Constanța, dintre Poarta 3 și Poarta 7.

În prezent, malurile de pământ au grave probleme de stabilitate, degradarea acestora fiind tot mai accentuată. Pentru sistematizarea și consolidarea falezei din Portul Constanța, dintre Poarta 3 și Poarta 7.

Directorul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța a încheiat un parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, astfel vor căuta soluții pentru ca lucrările să aibă loc cât mai repede.

În 2005 s-a realizat un studiu de prefezabilitate de către Administrația Porturilor Maritime Constanța, pentru sistematizarea și consolidarea falezei în Portul Constanța, care a fost avizat și de către Consiliul Local Constanța. În 2006, cele două autorități au colaborat pentru finanțarea și realizarea studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiții, dar încă nu s-a rezolvat nimic.

Constănțenii spun că nu s-ar fi ajuns în această situație, dacă autoritățile abilitate nu ar fi tratat problema cu nepăsare.

În proiectul de consolidare a malului se va avea în vedere și modernizarea totală a falezei, astfel, atât constănțenii cât și turiștii se vor putea bucura de o promenadă cu vedere către Portul maritim.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Chen Chen nu are COVID-19

Fanii lui Chen Chen de la Delfinariul din Constanța pot sta liniștiți. Delfinul nu are COV…