Plaja de la Costinești s-a cutremurat în jurul orei 9:00, în această dimineață, când s-a auzit o explozie puternică.

Un apel la 112 a anunțat că o deflagrație s-a produs pe mare, aproape de țărm, în dreptul hotelului Forum. Oamenii s-a speriat. Bubuitura a fost puternică. Turiștii au fost martorii unor imagini greu de uitat.

„Bucăți de piatră aruncate. Multe bucăți de piatră le-a aruncat pe sus, pe deal. Până în partea aia a sărit„ a spus unul dintre martori.

Primii care au reacționat rapid au fost salvatorii de la ISU Dobrogea. Mai multe echipaje de popmpieri și paramedici cu autospeciale au fost trimise la fața locului, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica.

„Se confirmă faptul că este vorba despre o explozie în dig. Colegii au perimetrat zona. Din fericire nu au fost înregistrate victime”, a adăugat Anamaria Stoica.

Există așadar confirmarea exploziei, dar nu și cine a produs-o. MApN a sugerat să întrebăm la Garda de Coastă, care nu are competențe în cercetarea și distrugerea minelor. Au fost persoane care au vorbit și de o a doua mină care ar pluti în derivă, tot în acea zonă.

Reprezentanții Forțelor Navale au declarat că o echipă de scafandri a fost trimisă la  Costinești:

„În momentul în care scafandrii noștri EOD vor ajunge la Costinești, vom avea mai multe informații despre incidentul produs”, a spus Corneliu Pavel, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române.

Echipa de scafandri EOD va evalua situația și va interveni pentru neutralizare, dacă mina av fi identificată, a precizat MApN.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O explozie a avut loc în mare, în această dimineață, în zona digului din fața Hotelului Forum din Costinești.

ISU Dobrogea anunță că este posibil să fie vorba despre o mină marină.

Mai multe echipaje de urgență intervin în aceste momente.

„Explozie, posibil mină marină, în zona digului din fata Hotelului Forum, în Costinești. Intervin Stația Tuzla cu 1 ASAS, SMURD B2 și RHIB Eforie”, a transmis ISU.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…