Tentativă de sinucidere

Este pericol în Marea Neagră! Distrugerea barajului de pe râul Nipru și inundațiile care au urmat au afectat grav zeci de localități. Puhoaiele au măturat hectare întregi de pădurile, au distrus case, iar toate aceste resturi au ajuns în Marea Neagră.

În foarte scurt timp acestea vor fi împinse de curenți și pe litoralul românesc, avertizează specialiștii. Autoritățile din Ucraina au sfătuit populația din zona Odessa să stea departe de plajă din cauza riscului de holeră. Specialiștii din România confirmă faptul că în perioada următoare calitatea apei Mării Negre va scădea după ce barajul din Ucraina a fost distrus.

https://youtu.be/33dOyhRwmBc

Direcția de Sănătate Publică din Constanța monitorizează situația și testează zilnic apa din Marea Neagră.

Dacă pentru ecosistemul marin această situație are efecte dezastruoase, turiștii nu ar fi în pericol, spun cercetătorii. Va exista un disconfort vizual subliniază aceștia, însă nu există riscul apariției unor boli infecțioase.

Zilnic vor fi emise rapoarte medicale, iar la cea mai mica schimbare de parametri, vor fi luate măsuri. România are ape comune cu Ucraina, inclusiv Marea Neagră și Dunărea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Noaptea Cercetătorilor Europeni la UMC Constanța 

Universitatea Maritimă din Constanța participă la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europ…