marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Pericol la Constanța. 15 stații GPL funcționează fără autorizație ISU privind securitatea la incendiu

Pericol la Constanța. 15 stații GPL funcționează fără autorizație ISU privind securitatea la incendiu

de Redacția Dotto

15 stații GPL care funcționează în Constanța nu au autorizație ISU privind securitatea la incendiu. Este concluzia autorităților, care au început controale la toate stațiile GPL din județ.

Echipe mixte formate din pompieri, ingineri de la Inspecția Cazanelor sub presiune, Inspectoratul Teritorial de Munca, Garda de Mediu, Politie și ANAF au ieșit în teren și s-au pus pe treabă. În tot județul funcționează 130 de stații care vând GPL separat sau în cadrul unor benzinării clasice. Dintre acestea, ISU a identificat 15 care nu au autorizație pentru securitate la incendiu. Asta din cauză că la momentul când au fost deschise nu era nevoie de această autorizare.

„Se fac verificări și rezultatele vor fi comunicate ulterior la sfârșitul zilelor, când se fac controale. Fiecare instituție face control pe linia sa”, a spus Cristian Rotaru, ofițer ISU Dobrogea.

Echipele de control verifica atât documentele care au stat la baza autorizării acestor obiective, cât și modul în care sunt respectate normele de prevenire a incendiilor.

„Verificările se vor desfășura într-un mod centralizat. Pe raza municipiului Constanța planul a fost să se verifice trei operatori zilnic, în teritoriu se vor verifica doi”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

„Ei vor urmări pe de-o parte să verifice dacă sunt îndeplinite condițiile care au stat la baza autorizării și, nu în ultimul rând, modul în care este asigurat managementul riscului privind securitatea la incendiu”, a declarat Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea.

Acțiunea de control de la Constanța va dura o lună. La final autoritățile județene vor prezenta concluziile din teritoriu. Controalele la GPL au fost cerute de premierul Marcel Ciolacu după tragedia de la Crevedia, unde mai multe cisterne încărcate cu gaz petrol lichefiat au explodat. Trei oameni și-au pierdut viața în urma exploziilor, iar alți zeci au fost răniți.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult