sâmbătă, 20 iulie, 2024
Home Actualitate Pericol toxic în Marea Neagră

Pericol toxic în Marea Neagră

de Redacția Dotto
marea neagra

Suntem la un pas de o catastrofă ecologică în Marea Neagră, după eșuarea unei nave cu îngrășăminte chimice pe coasta bulgară. La bordul cargoului Vera Su, cu echipaj turcesc, care navighează sub pavilion Panama se află peste 3000 de tone de uree ce riscă să ajungă în mare după ce acesta a eșuat în apropierea Rezervației Naturale Kaliakra pe 20 septembrie.

Ureea este un îngrășământ folosit în agricultură care în contact cu apa de mare duce la o „înflorire” rapidă a fitoplanctonului toxic pentru viața marină. Experții avertizează că deversarea de uree în ape ar distruge habitatul delfinilor, rechinilor și a altor specii marine, ar și al păsărilor protejate de lege.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult