joi, 13 iunie, 2024
Home DOTTO News Pescarii fac apel la Guvern pentru a-și relua activitatea

Pescarii fac apel la Guvern pentru a-și relua activitatea

de Redacția Dotto

Federația Pescarilor din Marea Neagră contestă decizia de oprire a pescuitului. Pescarii au trimis o scrisoare deschisă Guvernului prin care cer să fie lăsați să își arunce din nou plasele în mare. Ei spun că decizia ANSVSA de a pune stop pescuitului NU se bazează pe analize din carnea de scoică sau rapană, care să demonstreze prezența unor biotoxine în aceste produse. Ba mai mult, spun semnatarii scrisorii, România nici nu ar avea posibilitatea efectuării analizelor pentru determinarea biotoxinelor marine din scoici și rapane. Vă reamintesc, ANSVSA a suspendat temporar culesul de scoici și rapane din Marea Neagră după ce au descoperit în apă unele specii de algecare pot deveni toxice în anumite condiții. Scoicile și melcii consumă aceste alge, iar autoritățile suspectează că aceste produse ar putea deveni periculoase.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult