marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Peste 100.000 de turiști în vacanță, pe litoral

Peste 100.000 de turiști în vacanță, pe litoral

de Redacția Dotto
turisti

Vârful de sezon a adus în stațiunile de la mare peste 100 de mii de turiști care se bucură de vacanță și de vremea frumoasă de la mare. Pe plajă, în apă sau în trafic cuvântul de ordine este ”aglomerație”, care pune la mare încercare răbdarea turiștilor dornici să se distreze.

La mare, cine nu este matinal nu prinde un loc bun pe plajă așa că turiștii sunt nevoiți să se trezească înainte de răsărit pentru a fi aproape de apă, mai ales în aceste zile caniculare când briza este la mare căutare. Pentru miile de turiști veniți în concediu la Eforie Nord, vacanța nu înseamnă neapărat și odihnă.

La ora prânzului pe plajă, printre prosoapele aproape lipite unele de celelalte abia mai aveai loc să arunci un ac. Înghesuială a fost și pe șezlonguri. Pentru mulți, înghesuiala pe șezlonguri înseamnă și economie la bugetul de vacanță. În timpul săptămânii, închirierea unui șezlong costă 40 de lei, însă în weekend poate ajunge chiar și la 60 de lei. După o zi de vacanță la Eforie, această familie cu doi adulți și doi copii din județul Neamț și-a calculat deja bugetul de vacanță.

Cei mai mulți bani se duc pe mâncare. La autoservirile de tip împinge tava cea mai ieftină ciorbă, cea de legume, costă 10 lei. 20 de lei este cea de văcuță, 21 de lei una de burtă, 14 lei porția de legume fierte, 17 lei iahnia de fasole, 10 lei cartofii prăjiți, 16 lei o varză călită și 5 lei un mic.

9 lei costă un porumb fiert, 10 lei o gogoașă, 30 de lei o șaorma, iar berea la pahar între 7 și 10 lei. La mare căutare este hamsia, 10 lei suta de grame.

Conform datelor furnizate de agențiile de turism, peste 100 de mii de turiști își petrec vacanța în aceste zile în stațiunile de mare. Cei mai mulți în Eforie, Costinești și Mamaia Nord Năvodari.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult