marți, 16 iulie, 2024
Home DOTTO News Peste 100 de vagoane mutate din Port

Peste 100 de vagoane mutate din Port

de Redacția Dotto

A început degajarea liniilor de cale ferată din Portul Constanța. Pe 1 aprilie au fost scoase din Port 84 din cele 700 de vagoane abandonate pe platforma portuară. Tot pe 1 aprilie, CFR Marfă a început să pregătească expedierea unui nou convoi de peste 40 de vagoane.

În continuare, se așteaptă ca Executivul să aloce sumele necesare reparării și întreținerii rețelei feroviare portuare administrate de CFR SA. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţea trecută, la finalul vizitei de lucru efectuată din Portul Constanţa, directorilor generali ai CFR Marfă şi CFR SA să mute 700 de vagoane care stau abandonate pe infrastructura portuară. “Ca urmare a conflictului din Ucraina fluxului de mărfuri transportate creşte constant şi în aceste condiţii este necesar să valorificăm inclusiv întregul potenţial feroviar al portului”, a declarat Grindeanu. Tot acesta mai spune că se lucrează la o Ordonanța care va asigura și cadrul necesar funcționării terminalului de feribot prin integrarea pasajului superior peste calea ferată și a racordului peste DN39 la complexul de linii din portul Constanța și la infrastructura portuară.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult