duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Peste 2.000 de apeluri de urgență în 48 de ore

Peste 2.000 de apeluri de urgență în 48 de ore

de Redacția Dotto

Peste două mii de apeluri au fost înregistrate în ultimele 48 de ore la numărul de urgență 112. Asaltul naturii a pus la grea încercare forțele de intervenție din județul Constanța.

Peste 400 de pompieri au fost la datorie în acest weekend tensionat pentru a face față provocărilor aduse de vremea rea. Eforturile acestora au condus la executarea cu succes a peste 500 de misiuni esențiale pentru viața oamenilor.

323 de persoane surprinse de nămeți au fost salvate, pompierii au deblocat 4 microbuze, 3 camioane, 2 cisterne, un autocar și nu mai puțin de 98 de autoturisme înzăpezite. Tot pompierii au ajutat la degajarea a 125 de copaci căzuți pe drumuri.

Din cauza viscolului, 10 acoperișuri au fost smulse de pe case, 20 de autoturisme au fost avariate, 19 stâlpi de electricitate și alți 3 stâlpi ai unei companii de telecomunicații au căzut. Din fericire, în ciuda forței naturii, nu s-au înregistrat victime.

„Echipajele operative din cadrul Inspectoratului nu au avut timp să își tragă sufletul în acest weekend, la malul mării , chiar și la această oră sunt în teren și rămânem la datorie până la înlăturarea tuturor efectelor produse. Felicitări, tuturor colegilor pentru efortul depus în slujba oamenilor, pentru curajul, perseverenţa şi determinarea de care dau dovadă zi de zi”, transmite ISU Constanța.

ISU subliniază că misiunile pompierilor au fost susținute de echipaje din cadrul RAJA, RDS, ENEL, RAJDP, Primărie, SVSU și Poliția locală, care au format un front comun împotriva furiei naturii.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult