Peste două mii de apeluri au fost înregistrate în ultimele 48 de ore la numărul de urgență 112. Asaltul naturii a pus la grea încercare forțele de intervenție din județul Constanța.

Peste 400 de pompieri au fost la datorie în acest weekend tensionat pentru a face față provocărilor aduse de vremea rea. Eforturile acestora au condus la executarea cu succes a peste 500 de misiuni esențiale pentru viața oamenilor.

323 de persoane surprinse de nămeți au fost salvate, pompierii au deblocat 4 microbuze, 3 camioane, 2 cisterne, un autocar și nu mai puțin de 98 de autoturisme înzăpezite. Tot pompierii au ajutat la degajarea a 125 de copaci căzuți pe drumuri.

Din cauza viscolului, 10 acoperișuri au fost smulse de pe case, 20 de autoturisme au fost avariate, 19 stâlpi de electricitate și alți 3 stâlpi ai unei companii de telecomunicații au căzut. Din fericire, în ciuda forței naturii, nu s-au înregistrat victime.

„Echipajele operative din cadrul Inspectoratului nu au avut timp să își tragă sufletul în acest weekend, la malul mării , chiar și la această oră sunt în teren și rămânem la datorie până la înlăturarea tuturor efectelor produse. Felicitări, tuturor colegilor pentru efortul depus în slujba oamenilor, pentru curajul, perseverenţa şi determinarea de care dau dovadă zi de zi”, transmite ISU Constanța.

ISU subliniază că misiunile pompierilor au fost susținute de echipaje din cadrul RAJA, RDS, ENEL, RAJDP, Primărie, SVSU și Poliția locală, care au format un front comun împotriva furiei naturii.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…