Peste 23 000 de carnete de muncă neridicate, în Constanța
Home Breaking news Peste 23 000 de carnete de muncă neridicate, în Constanța
Breaking news - Recomandările redacției - marți 19 ianuarie 2021

Peste 23 000 de carnete de muncă neridicate, în Constanța

Mii se carnete de muncă zac neridicate la ITM! Peste 23 000 de carnete de muncă se află la ora actuală în arhiva celor de lnspectoratul Teritorial de Muncă Constanța. Motivele pentru care oamenii le lasă acolo sunt variate: unii sunt plecați din țară, iar alții nu își amintesc de ele doar atunci când se angajează sau își depun dosarul de pensionare.

Deși au trecut mulți ani de când nu se mai emit cărțile de muncă în format tipărit, se mai găsesc și acum carnete de muncă lăsate în arhiva lnspectoratului Teritorial de Muncă Constanța. Această problemă apare atât din cauza constănțenilor, cât și a agențiilor ecoonmici, care ar fi trebuit să ridice carnetele de muncă până la 1 iulie 2011.

De cele mai multe ori titularii își amintesc de carnetul de muncă doar în cazul unei angajări, în cazul unui șomaj sau atunci când își depun dosarul pentru pensionare ,dar sunt și cazuri în care o parte din proprietarii carnetelor sunt plecați în străinătate.

Toate carnetele de muncă neridicate de foștii salariați ai angajatorilor rămân în evidența permanentă a lnspectoratului Teritorial de Muncă Constanța. Reprezentanții instituției îi așteaptă pe titularii cărților de muncă sau pe cei împuterniciți legal să le ridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Turiștii din Mamaia, limitați la maximum trei ore de plajă de noul regulament al parcărilor

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a postat, în această seară, pe pagina de Facebook, nou…