Pești pe care le dispariție, conservați la Constanța

Dispăruți din habitatul natural, conservați de biologii de la Universitatea Ovidius din Constanța. Este vorba o specie de pești ecuatoriali, în prezent subiectul unui experiment de evoluție pe termen lung. Peștii au fost donați biologilor Universtății constănțene de un colecționar american și s-au adaptat foarte bine în captivitate.

30 de exemplare din specia Poecilia wingei au primit de la un colecționar american.

biologii de la Facultatea de Ştiinţe ale Naturii a Univerității Ovidius. Iar cu multă pricepere și îndemânare au reușit să le creeze condițiile din mediul autohton și să înmulțească peștii. Bazinele sunt pline acum de mii de exemplare mici și colorate, care înoată sub ochii cercetătorilor, ce încearcă să afle cât mai multe informații despre comportamentul lor. Biologii spun că odată ce au reușit să înmulțească peștii, au în vedere trimiterea lor și către laboratoare ale universităților din Europa.

Locul de origine pentru acest pește, supranumit Guppy-ul lui Endler, este Laguna de Los Patos, în nordul Venezuelei, ecosistem poluat excesiv cu hidrocarburi şi apă menajeră şi care, în prezent, nu mai adăposteşte exemplare ale speciei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Este nevoie de ajutor pentru refugiați!

Sprijinul pentru ucraineni continuă la Pavilionul din Constanța. 2 tiruri cu produse de ig…