Feriți animalele de companie de focurile de artificii!

Sărbătorile sunt un coşmar pentru animalele de companie. În această perioadă, zeci de patrupede speriate de petarde și artificii se pierd de stăpânii lor. Cei mai expuși sunt câinii lăsaţi liberi în curţi.

Petardele reprezintă un adevărat pericol pentru animalele de companie. Zgomotul produs de artificiile și petardele cu care oamenii sărbătoresc este perceput de animale de aproximativ 50 de ori mai puternic, decât îl percem noi, oamenii.

Stăpânii sunt sfătuiţi, în general, de către medicii veterinari să nu exagereze cu foarte multă atenție atunci când câinii lor sunt speriaţi, pentru ca aceştia să nu devină dependenţi de atenţia umană.

Proprietarii de câini sunt sfătuiți ca în noaptea dintre ani să îi scoată la plimbare pe aceștia înainte de miezul nopții, atunci când cerul este luminat de artificii, iar zgomotul petardelor se aude intens. Un alt sfat util care vine de la medici este ca patrupedelor să li se atașeze la gât un medalion cu numărul de telefon al stăpânilor, pentru ca animalele să fie mai ușor de recuperat, în cazul în care se pierd.

Medicii mai spun că este indicat să-i puneți un medalion la gât

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Spa-urile de la mare, pline ochi de turiști

Constanța, cea mai populară destinație turistică din România, în timpul verii, a devenit f…