Petiție împotriva desființării vaporașelor

Constănțenii spun NU desființării vaporașelor. Aceștia au formulat o petiție prin care cetățenii își pot exprima liber părerea față de vaporașele de la intrările în oraș, iar mai apoi aceasta să fie înaintată Primăriei Constanța.

Anunțul că autoritățile locale intenționează să caseze cele 5 vaporașe simbolice ale orașului Constanța a stârnit un val de reacții în jurul constănțenilor, majoritatea, reacționând pe rețelele de socializare. Din acest motiv, a fost inițiată și o petiție cu numele “Spune NU desființării vaporașelor simbolice din Constanța”. Într-o singură zi campania a strâns peste 2000 de semnături, iar inițiatoarea petiției Ștefania Constantin a mizat pe faptul că valoarea vaporașelor este una sentimentală atât pentru locuitorii orașului cât și pentru turiști. „Sunt un simbol al orașului-port Constanța și așa trebuie să rămână.

Cerem reabilitarea lor! Mi-e dor de Constanța, Constanța mândră și frumoasă. Cea mai invidiată de alte orașe, de aceea îmi e dor. Am fi putut avea totul, dar nu mai avem nimic pentru că în loc să reparăm aruncăm totul și nu punem nimic în loc” , se arată în document. În data de 31 martie primarul Vergil Chițac a inițiat un proiect care a fost și adoptat de aleși care prevede casarea și vânzarea celor 5 vapoare din Constanța, invocând gradul de uzură ridicat și faptul că remedierea lor ar implica costuri foarte mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…