Petiție

Petiție pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase de la Constanța. Aproape 7 mii de oameni cer autorităților de la malul mării ca unitatea medicală să primească din nou pacienți, după patru luni în care a stat cu porțile închise din cauza incendiului care a cuprins clădirea.

Medicii spun că numai presiunea publică ar putea determina autoritățile să acționeze mai repede, iar o primă reacție a venit astăzi de la ministrul Sănătății, care a anunțat o vizită la Constanța în zilele următoare.

Petiția a fost scrisă la inițiativa medicilor infecționiști, care cer redeschiderea de urgență a spitalului, mai ales că valul 5 al pandemiei pune deja presiune pe medici și spitale, în toată țara.

Și fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase, medicul epidemiolog Sorin Rugină, spune că spitalul nu trebuia închis în totalitate și este de părere că problema ar trebui gestionată de către ministrul Sănătății.

Constănțenii spun că spitalul ar fi trebuit deschis de urgență și mulți au semnat deja petiția care circulă online și adună de la o oră la alta tot mai multe semnături.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, va veni la Constanța pentru a evalua modul în care a fost gestionată redeschiderea SCBI, iar medicii își pun mari speranțe că astfel lucrurile se pot întoarce la normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…