marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate Petromidia: Explozie urmată de un incendiu puternic

Petromidia: Explozie urmată de un incendiu puternic

de Redacția Dotto

La un pas de o nouă tragedie, la Petromidia. O explozie urmată de un incendiu puternic a avut loc ieri. De data aceasta focul s-a aprins la instalația de distilare a motorinei.

Imediat a fost activat planul roșu de intervenție și au fost transmise mesaje RO – Alert. Fumul gros care s-a înălțat deasupra rafinăriei în urma incendiului a putut fi observat de la kilometri întregi distanță. Pentru lichidarea incendiului au fost mobilizați pompieri din cinci județe.

Alerta a fost dată la ora 15:00, după ce la rafinărie s-a auzit o explozie puternică.

Imediat a izbucnit și incendiul, iar deasupra platformei s-a ridicat un fum negru și dens, care s-a văzut inclusiv de pe plajele din Mamaia. Sute de oameni care se aflau în acel moment în rafinărie au ieșit afară.

Imediat a fost activat planul roșu de intervenție, iar zeci de pompieri de la ISU Constanța și medici de la SMURD și Ambulanță s-au mobilizat pentru a acorda ajutor. În sprijinul lor au venit și colegi din București, Ilfov, Călărași, Ialomița și Tulcea, dar și câțiva roboți folosiți pentru misiuni speciale. Incediul a fost lichidat în jurul orei 21:00.

În zona Mamaia – Năvodari, autoritățile au transmis și mesaje RO-Alert. Oamenii au fost sfătuiți să nu se apropie de rafinărie și să închidă geamurile pentru ca fumul să nu pătrundă în case.

Necazurile par să se țină lanț la Petromidia. În luna mai, un bărbat și o femeie, angajați ai rafinăriei au murit după ce au căzut într-un bazin cu azot. Pe 2 iulie 2021, tot aici o conductă fisurată a dus la o explozie urmată de un incendiu. În urma accidentului doi oameni și-au pierdut viața și patru oameni au fost grav răniți.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult