Piața cu un singur comerciant
HomeNewsPiața cu un singur comerciant
News - 4 săptămâni în urmă

Piața cu un singur comerciant

Marile lanțuri de magazine zdrobesc micii comercianți din piețe. Centrele comerciale atrag cumpărătorii care nu mai aleg fructele și legumele proaspete din piețe.În Piața Unirii spre exemplu locul unde altădată era forfotă și tarabe pline cu marfă proaspătă, acum a mai rămas un singur comerciant.

O singură tarabă mai este deschisă într-una din cele mai tranzitate piețe din orașul de la malul mării. Vorbim despre Piața unirii din Constanța, un spațiu comercial care, deși a fost reabilitat, a devenit tot mai pustiu odată cu trecerea anilor. Un singur comerciant își mai desfășoară activitatea în acest corp de clădire, care a ales să rămână doar pentru clienții fideli.

Tudorel vinde de 25 de ani în Piața Unirii și nu se îndură să plece de aici. Este singurul comerciant din piață și îl cunosc toți clienții fideli ai pieței.

Micii comercianţi nu au forţă să lupte cu lanţurile de retail străine. Tudorel însă o face zi de zi. De când peste drum s-a deschis un supermarket, majoritatea clinților au ales să își facă cumpărăturile acolo, iar colegii lui din piață au plecat rând pe rând. Înainte, în piața Unirii puteai să găsești de la haine și rechizite, până la fructe, legume și produse de uz casnic.

Totuși clienții fideli vin în continuare și cumpără de la el. Spun că nu ar renunța la produsele naturale, românești, pentru cele vândute în magazinele mari.

În câțiva ani Piaţa Unirii va deveni istorie deşi ea ar trebui să fie locul care să îi ajute pe micii comercianți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Mai puține cazuri de răceală și gripă față de sezonul precedent

În fiecare an, milioane de oameni sunt „victime” ale răcelii, mai ales copiii, care merg l…