garii

Primăria Constanța promite revoluție urbană în zona Gării.

Municipalitatea vrea să construiască un pasaj subteran, o stație acoperită pentru autobuze și parcări supraetajate, să modernizeze străzile și să amenajeze chiar și mall. Pentru ca planul să ajungă de la teorie la practică mai este nevoie însă de un pas. Mai exact de votul consilierilor locali, care se vor reuni în ședință vinerea aceasta.

Proiectul de amenajare urbană din zona Gării propus de primarul Constanței, Vergil Chițac, ar urma să coste aproximativ 40 de milioane de lei. Numai în parcarea supraetajată Primăria ar investi cel puțin 18 milioane de lei, iar în construirea unui pasaj pieton subteran, care să facă legătura cu parcul și reamenajarea celui existent în zonă, alte circa 5 milioane.

Considerată cartea de vizită a orașului, constănțenii spun că zona are nevoie urgentă de cosmetizare, fiind prima cu care iau contact turiștii care vin pe litoral.

Proiectul include și construirea unui centru comercial tip strip, amenajarea un sistem de umbrire pentru fațada gării, dar și modernizarea unor străzi, platforme pietonale și parcări la sol. Tot în acest plan este prinsă și modernizarea parțială a parcului de la Gară, amenajarea lui integrală fiind inclusă într-un alt proiect.

Pentru ca proiectul să ajungă să fie pus în practică, mai are nevoie însă de votul consilierilor locali, care vor avea ocazia să își spună părerea despre planul primarului vineri, 26 noiembrie, în ședința de Consiliu Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vești proaste de la brutari. Pâinea, mai scumpă

Vești proaste de la brutari. Pâine s-a scumpit deja cu peste 10 la sută, iar prețul va con…