aerul pictura

Premieră pe litoral. La Constanța a fost inaugurată astăzi cea mai mare pictură murală din lume care… purifică aerul. Opera de artă se întinde pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați și are capacitatea de a filtra aerul asemenea unei păduri de aceleași dimensiuni.

La fiecare 12 ore, îndepărtează poluanții emiși de aproximativ 50 de automobile pe benzina euro 6.

Pictura murală “Reflexii marine Fața nevăzută a poluării” a fost realizată cu vopsea specială, care neutralizează substanțele poluante din aer și transformă zidul gri care înconjura plaja, într-o operă de artă, unică la nivel mondial, ce are capacitatea de a filtra aerului asemenea unei păduri de 80 copaci maturi.

Pictura, cea mai mare de acest gen din lume, are proprietatea de a îndepărta din aer noxele produse de aproximativ 50 de automobile euro 6.

Vopseaua picturii are și capacitatea de a crea o peliculă de protecție invizibilă care împiedică murdăria și praful din aer să se așeze pe suprafeța ei. Astfel, pictura va rămâne la fel de curată ca în ziua în care a fost pictată.

Autorii operei de artă spun că intenționează că meargă cu lucrarea lor la Guinness Book și sunt convinși că aceasta are mari șanse să intre în Cartea Recordurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Final de an universitar, la UMC

Final de an universitar la UMC Constanța. Sute de absolvenți și-au luat rămas bun de la pr…