Piețe pline, cămări goale

Tot mai puțini clienți în piețele din Constanța. Deși ne aflăm în plin sezon pentru pregătirea murăturilor și a conservelor de iarnă, comercianții din piețe nu sunt deloc mulțumiți de vânzări.

Legumele proaspete zac pe standuri, iar cei mai mulți dintre constănțeni preferă să cumpere murături gata preparate. Dar, nici acestea nu se vând în cantități mari.

Vânzătorii spun că prețurile au crescut comparativ cu alți ani, în special din cauza secetei, care a dus la scăderea producției. Așa că pe tarabe găsim acum produse de aceeași calitate ca anii trecuți, doar că mai puține și mai scumpe.

Multe gospodine spun că în ultimii ani s-au orientat spre conserve gata pregătite, pe care le găsesc în supermarketuri, iar cele care preferă să le prepare acasă cumpără în cantități mai mici, de la an la an.

În majoritatea piețelor din Constanța un kilogram de varză proaspătă se vinde cu 4 lei, iar un kilogram de foi de varză murată costă 15 lei. Un kilogram de castraveți proaspeți se vinde cu 6 – 7 lei, iar vinetele costă între 3 şi 5 lei pe kilogram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…