vineri, 21 iunie, 2024
Home Actualitate “Plăcinta dobrogeană” este 100% românească

“Plăcinta dobrogeană” este 100% românească

de Ileana Gheorghiu

Este oficial. Plăcinta dobrogeană este românească.

Țara noastră a câștigat recunoașterea europeană a acestui produs, după doi ani de dispute cu vecinii bulgari. Produsul „Plăcintă Dobrogeană Indicație Geografică Protejată” va fi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, cu toate drepturile, pe termen nelimitat.

Bulgaria va primi dreptul de a folosi denumirea, dar numai la nivel local, în regiunea de la sudul judeţului Constanţa şi fără recunoaştere IGP, cu caractere chirilice sau latine pentru o perioadă de 10 ani, deşi iniţial ceruse 15 ani.  Bulgarii nu vor avea însă voie să exporte produsul cu denumirea tradusă în limba română de „Plăcintă Dobrogeană.

Ministerul Agriculturii a explicat că opoziţia Bulgariei are la bază istoria comună a regiunii Dobrogea, care a inclus şi un teritoriu din Bulgaria.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult