Plaja Corbu

Vești proaste pentru cei care preferau plajele sălbatice. Cea mai frumoasă plajă neamenajată din țară se pierde încet, dar sigur sub greutatea buldozerelor.

La Corbu, în zona rezervației biosferei Deltei Dunării, un dezvoltator imobiliar, înalță vile care privesc la mare, iar până la începutul verii aici vor apărea și restaurante de lux, dar și alte localuri exclusiviste.

Liniștea plajei Corbu este tulburată de câteva săptămâni de buldozere, excavatoare și zeci de muncitori care înalță vile chiar în zona rezervației biosferei Deltei Dunării. Proiectul imobiliar se-ntinde pe o lungime de 1 km și prevede construirea a 18 vile cu etaj la doar 150 de metri de malul mării. Construcțiile aparțin unui dezvoltator imobiliar care a obținut avize de la mai multe instituții, dar și de la Primăria comunei Corbu și Administrația Deltei, care susține că imobilele din beton nu vor avea un impact semnificativ asupra speciilor și habitatului din zonă.

Zona costieră Corbu face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și are statut de „Sit Natura 2000″. Legea spune că, în aceste locuri protejate, construcțiile care afectează habitatul nu sunt permise.

Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este primul sit natural din România înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO. Frumusețea plajei de la Corbu i-a vrăjit pe dezvoltatorii imobiliari, care știu că apa limpede, plaja lată și liniștea de aici vor atrage mii turiștii, iar profitul va fi garantat.

Ca să poată construi, investitorii cumpără mai întâi terenuri în extravilan și așteaptă până când Primăria decide să le introducă în intravilan. Și uite așa cu ajutorul unei șmecherii birocratice, se pierd încet, dar sigur și ultimele plaje virgine din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…