gunoaie

Câte fire de nisip tot atâtea gunoaie pe plajele constănțene. Cum sezonul s-a încheiat și majoritatea administratorilor nu se mai ocupă de suprafețele de nisip cum făceau asta vară, astăzi mizeria domnește printre turiștii care încă vin pe litoral să se bucure de briza mării.


Scena revoltătoare a fost filmată pe o plajă din Năvodari, unde a fost în această vară un beach-bar. În urma lui a rămas stuful mini terasei, iar angajații s-au gândit să scape de el cu dându-i foc, fără să se gândească o clipă nici la turiștii din jur și nici la faptul că aprinderea focului pe nisip este strict interzisă, iar sancțiunile ajung până la 20 de mii de lei.

Iar asta nu e tot. Mizeria este la ea acasă și pe plajele din Constanța. Turiștii care își petrec vacanța la mare în extrasezon sunt dezamăgiți și spun că sunt nevoiți să își facă singuri curățenie în zona în care stau.

Nici în sudul litoralului situația nu este diferită. În Eforie Nord, cea mai aglomerată stațiune anul acesta, umbrelele sunt aruncate pe plajă, iar gunoaiele printre ele.

Activiștii au strâns tone de deșeuri, însă degeaba.
La 1 octombrie, plajele vor fi predate către Apele Române, iar dacă nu vor fi curățate, administratorii riscă amenzi usturătoare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Bariera de la Judecătorie, desființată

A dispărut bariera din centrul Constanței care bloca accesul mașinilor în zona Judecătorie…