Plaja

Lărgirea plajelor din Mamaia continuă să nască nemulțumiri și controverse pe litoral. După operatorii de plajă, acum și hotelierii se plâng de numărul tot mai mare turiști, care renunță la vacanțe motivând că nisipul nu mai este fin, iar șezlongurile sunt prea departe malul mării. Odată cu lucrările pentru reducerea eroziunii costiere, Mamaia a câștigat 50 de hectare de plajă… la liber, unde turiștii se pot bronza pe cearșafurile sau prosoapele de acasă, ca în anii ‘90.

Dacă plaja a fost sau nu lărgită în dreptul hotelului unde urmează să se cazeze este cea mai frecventă întrebare pe care turiștii o adresează hotelierilor înainte să își rezerve concediul la mare. Iar, de cele mai multe ori dacă răspunsul este pozitiv turiștii fie se reorientează spre altă stațiune, fie cer să le fie rambursați banii pe care i-au plătit deja pentru vacanță.

Managerii înțeleg nemulțumirile turiștilor și pentru a nu îi pierde caută tot felul de soluții pentru a le face pe plac: de la montarea unor jocuri gonflabile pentru copii, la spectacole live în aer liber. Doar, doar îi vor mulțumi.

Lucrările de lărgire a plajelor de la Mamaia fac parte din programul „Reducerea eroziunii costiere, implementat de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Incident la Centrala Nucleară Cernavodă

Unitatea doi de la Cernavodă s-a deconectat de la sistemul energetic. Deconectarea automat…