PLAJA MODERN

Plaja şi faleza Modern vor fi modernizate până la debutul sezonului estival! Zona va fi cu adevărat spectaculoasă, promit autoritățile. Primăria Constanţa a demarat, săptămâna trecută, procedurile pentru refacerea şi amenajarea zonei.

Este vorba despre un proiect aprobat de Consiliul Local Constanţa în vara anului trecut şi care începe să se concretizeze. În prezent, se lucrează la studiul de fezabilitate şi sunt speranţe ca să se dea startul lucrărilor chiar în lunile următoare, astfel încât zona să fie complet refăcută înainte de debutul sezonului estival 2022. Vizată este zona cuprinsă între accesul către Plaja Modern, strada Lebedei şi taluz, care nu este îngrădită şi este ocupată de o clădire şi o serie de platforme aflate într-o stare avansată de degradare şi vegetaţie crescută la întâmplare. Practic, se doreşte încetinirea sau stoparea fenomenului de eroziune costieră, prin lucrări de amenajare peisagistică a taluzului, crearea unei alternative viabile pentru parcajele din zonă şi crearea de spaţii de recreere şi petrecere a timpului liber.

Între timp, autorităţile locale au demarat şi demolarea unei construcţii abandonate, iar oparte din parcarea mare din dreptul docului pentru ambarcaţiuni este dezafectată. Aceasta face parte din terenurile retrocedate ilegal, pentru care instanţa a dispus revenirea în proprietatea municipiului Constanţa.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…