Plajă pe caniculă

Pe litoral, arșița face legea însă turiștii nu se dau duși de pe plajă. Termometrele indică deja 35 de grade, iar temperatura resimțită sare de 40 de grade Celsius. Chiar și așa plajele din Costinești arată ca un furnicar și turiștii încearcă să se răcorească în apa mării, cu o bere și cu frappe-uri.

Costinești. Ora 12:00. Pe plajă nu mai ai loc să arunci un ac. Pare că toată România s-a mutat pe nisip.

Termometrele arată deja 35 de grade Celsius, însă corpul resimte cel puțin 5 grade în plus. Nu este de mirare că toți turiștii s-au refugiat în apa mării în încercarea de a se mai răciri puțin.

Ca să se ferească de razele soarelui, mulți și-au adus de acasă pălării și chiar și umbrele, iar crema de protecție solară nu lipsește din geanta de plajă.

Chiar dacă medicii recomandă între 1,5-2 litri de apă pe zi și evitarea consumului de alcool, cafea și băuturi dulci, pe timp de caniculă, fiindcă acesta favorizează deshidratarea, cele mai consumate băuturi pe plajă sunt berea, sucurile și frappe-urile.

Vremea se va menține caniculară și astăzi pe litoral însă de joi vremea se mai răcorește, fiind așteptate și ploi slabe.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Control pe plajele lărgite

Amplă acțiune de verificare a plajelor lărgite, în stațiunea Mamaia. Reprezentații Apelor …