dizabilități

Șanse pentru o vacanță normală și pentru persoanele cu dizabilități. La Năvodari s-a deschis astăzi prima plajă dotată scaune plutitoare pentru persoanele imobilizate în fotolii rulante.

O plajă asemănătoare va fi inaugurată mâine și la Mangalia, iar cele două se alătură unui proiect asemănător, început acum 5 ani la Constanța, unde pe plajă cu fost montate șezlonguri speciale, rampe de acces și scaune flotante.

Cristian are 36 de ani și din 2001 este imobilizat într-un scaun cu rotile, din cauza unui accident de mașină care i-a afectat grav coloana. Pentru recuperare, medicii i-au recomandat să facă mișcare în apă și să meargă la plajă de câte ori este posibil. Grea misiune însă. O singură plajă de pe întreg litoralul a avut până acum dotările necesare care să-i permită accesul. De astăzi, însă lucrurile s-au schimbat, o nouă suprafața de nisip fiind dotată cu scaune plutitoare pentru persoanele cu dizabilități.

Plaja Ancuța a fost inaugurată la Năvodari și este a doua amenajată pe litoralul românesc, după Pupa Beach din Mamaia. Pe suprafața de nisip, turiștii imobilizați în fotolii rulante găsesc toate dotările necesare care să le faciliteze accesul pe nisip și în apă, inclusiv rampe de acces și șezlonguri speciale.

Pe toată perioada sezonului, voluntarii Asociației ”Împreună pentru Viitor Constanța” sunt prezenți zilnic, începând cu ora 09.00-18.00 pentru a putea oferi ajutor și informații beneficiarilor care au ales să-și petreacă vacanța în stațiunea Mamaia și la Năvodari.

Costul unui scaun plutitor se ridică la peste 2.000 de euro, la care se mai adaugă 400 de euro, taxele de transport. O plajă similară, cu toate dotările necesare pentru persoanele cu dizabilități, se va inaugura vineri și la Mangalia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Control pe plajele lărgite

Amplă acțiune de verificare a plajelor lărgite, în stațiunea Mamaia. Reprezentații Apelor …