Home Actualitate Plajă sufocată de construcții fără autorizație
Actualitate - Breaking news - 2 săptămâni în urmă

Plajă sufocată de construcții fără autorizație

Plajă sufocată de construcții fără autorizație

Situație fără precedent la Tuzla, unde plaja din localitate a fost invadată de construcții ilegale, ridicate fără nici un fel de autorizație Primăria Tuzla se află în proces cu Apele Române de ani de zile, iar o decizie judecătorească ar fi singura soluție în cazul plajei din localitate.

Există o prevedere legală care ar putea da dreptul autorităților locale de desființare a construcțiilor, insă cum procesul este inca in desfasurare, primaria nu poate actiona pe un teren care inca nu stie daca va fi sau nu al localitatii.


Primarul cunoaște situația și confirmă faptul că cele mai multe dintre construcțiile ridicate sunt ilegale. Spune însă că din cauza litigiului în care se află cu Apele Române pentru terenul din zonă nu poate face mai mult decât să aplice amenzi.

Primarul este cu atât mai supărat cu cât legislația îi dă dreptul să demoleze construcțiile care nu au autorizație de construire fără prea multe explicații.

In legislatia din România exista o prevedere care ar putea da dreptul autorităților locale de desființare a construcțiilor. La articolul 33, Legea 50 din iulie 1991 spune așa:

Doar că terenul pe care se construiește fără acordul Primăriei face obiectul unui proces între Primărie și Apele Române, iar până la o decizie definitivă a Instanței autoritățile au mâinile legate.

Ultimul control al autorităților a arătat că pe plajă de la Tuzla sunt cel ridicate cel puțin o sută de construcții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Coşul de fum, înalt de 150 de metri, demolat prin implozie

Rompetrol Energy, societatea responsabilă de construcţia centralei de cogenerare de pe pla…