Modelul plajelor exotice din Grecia, Italia, Spania sau Caraibe, câștigă tot mai mult teren și la noi pe litoral. Nu sunt însă pentru toate buzunarele, dar turiștii care le aleg caută liniște și relaxare la doi pași de mare pe șezlonguri confortabile, sub umbrele răcoroase de stuf sau papură și ospătari gata să îi servească, direct pe nisip, cu mâncare și cocktailuri reci.

Această turistă este din București și a căutat la noi pe litoral o altfel de vacanță. Am găsit-o pe această plajă din zona Mamaia Nord – Năvodari. Cu palmieri și multă verdeață, muzică ambientală în surdină și șezlonguri comode din lemn, cu saltele pufoase și umbrele din papură, locul ne duce cu gândul la plajele exotice din Grecia, Spania sau Caraibe.

De luni până joi, un șezlong costă 75 de lei, iar în weekend, același șezlong costă 90 de lei. Prețurile diferă și la paturile de plajă care pot ajunge chiar și până la 200 de lei. Umbrelele, confecționate special pentru a oferi răcoare, au fost aduse tocmai din Grecia.

Răsfățul pe plajă este completat de platouri cu fructe, brânzeturi, cocktailuri răcoroase și deserturi delicioase, servite de ospătari direct la șezlong.

Tot în Mamaia Nord am găsit și această plajă amenajată după modelul celor din Caraibe.

Servirea se face tot la șezlong, atât cu mâncare cât și cu fructe, deserturi sau băuturi. Un cocktail costă 34 de lei, un frappe 25 de lei, o limonadă 25 de lei, o cafea 10 lei, o apă tot 10 lei, iar un platou cu fructe sau brânzeturi costă 100 de lei.

Plajele tematice cu umbrele din stuf, baldachine și perne de plajă câștigă tot mai mult teren, mai ales la sfârșit de săptămână și în Mamaia Nord. Multe au fost deschise în zona cluburilor exclusiviste. Și aici, prețurile diferă în funcție de zilele săptămânii.

În această perioadă, în stațiunile de pe litoral își petrec vacanța aproximativ 100 de mii de turiști. Cele mai aglomerate stațiuni sunt Mamaia Nord Năvodari, Eforie Nord și Costinești.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…