marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Plaje mai largi, la Eforie

Plaje mai largi, la Eforie

de Redacția Dotto
Plaje mai largi, la Eforie

Încep lucrările de lărgire a plajelor din sudul litoralului. Pe cordonul de plajă dintre Eforie Nord și Eforie Sud au apărut deja utilajele care vor lucra în următoarele luni, prima cupă de nisip fiind ridicată astăzi în prezența ministrului Mediului, Tanczos Barna. Lucrările, spun specialiștii, sunt importante pentru stoparea fenomenului de eroziune costieră și fac parte dintr-un proiect finanțat din fonduri europene.

Bătute an de an de valuri și vânt, unele dintre plajele de la Eforie Nord și Sud aproape că dispăruse pe alocuri, fenomen ce a atras atenția autorităților care s-au hotărât să intervină. Așa se face că cele două stațiuni au fost prinse în proiectul de stopare a eroiziunii costiere, care a început la Mamaia și Năvodari, iar începând de astăzi și plajele de aici vor fi lărgite în baza unui proiect cu fonduri europene de aproximativ 80 de milioane euro.

Iar primele cupe de nisip au fost ridicate astăzi la primele ore ale dimineții în prezența ministrului Mediului, Tanczos Barna, care a subliniat importanța acestui proiect.

La Eforie Sud vor fi construite șase diguri, iar la finalul lucrărilor plajele se vor lăți cu până la 100 de metri. Datorită acestor lucrări vor apărea și plaje noi, cu aproximativ aceeași lățime. Atât constructorul cât și beneficiarul, adică Administrația Bazinală Dobrogea Litoral au luat în calcul inclusiv situațiile neprevăzute, precum descoperirea de situri arheologice, epave sau comori antice.

Datorită lucrărilor de înnisipare care se desfășoară pe litoral, până în 2023 România va câștiga peste 200 de hectare de teren. Valoarea totală a proiectului de lărgire și protejare a plajelor de pe litoralul românesc se ridică la 840 de milioane de euro, 85% din fonduri fiind asigurate de Uniunea Europeană.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult