Plajele din Constanța, în topul celor mai murdare plaje

Plajele din Constanța sunt clasate în topul celor mai poluate plaje din Dobrogea. Gunoaiele și mizeria au acoperit în întregime cele mai populate plaje din Constanța.

De altfel, Marea Neagră este cea mai poluată mare din Europa și de două ori mai contaminată cu deșeuri marine decât Marea Mediterană. Este concluzia la care au ajuns Națiunile Unite pentru Dezvoltare.

Organizația Mare Nostrum atrage atenția că majoritatea deșeurilor din mare conțin în proporții de peste 50 la sută plastic. Obiecte de plajă, capace, pungi și pet-uri. Sunt resturile lăsate de către turiștii neglijenți, care preferă să arunce ambalajele pe plajă. Pe lângă aspectul neplăcut al litoralului, deșeurile afectează atât viața animalelor subacvatice,cât și viața noastră.

Constănțenii sunt conșțienți de efectele negative produse de ambalajele aruncate pe nisip, însă nu cred că situația se va îmbunătății prea curând.

Biologii marini, la rândul lor, spun că deșeurile din mare pun în pericol populația de pești, care ar putea dispărea în câțiva ani, dacă continuăm să neglijăm sănătatea litoralului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Festivaluri de teatru, muzică și film finanțate de Consiliul Județean Constanța

Consiliul Județean Constanța a semnat astăzi contracte de 3,7 milioane de lei cu mai multe…