Plajele românești extinse cu bani europeni sunt, din nou, motiv de scandal. Lucrările pentru ele nu vor fi finalizate la începutul sezonului, turiștii nu vor găsi pe ele nici șezlonguri, nici beach-baruri și până la aceastp dată nu se știe nici cine le va curăța după plecarea turiștilor. Investitorii în turism fierb de furie și spun că au plătit deja bani grei pentru nisipul pe care nu îl vor putea exploata.

În nici trei luni suprafața plajelor din Mamaia s-a mărit cu 1o km, în nordul stațiunii ajungând aproape de vechile diguri din larg. Mare parte din banii pentru aceste lucrări vin de la Uniunea Europeană, contribuția României fiind de numai 15%. Odată cu cele 100 de milioane de euro de la UE au venit însă și condițiile. Timp de cinci ani, sunt interzize pe aceste plaje activitățile care aduc profit agenților economici.

Altfel spus, noile plaje nu pot fi amenajate cu șezlonguri, umbrele și beach-baruri și nu vor fi atractive. Iar porțiunile vechi, nu mai au deschidere la mare, ceea ce de asemena ar putea să îi nemulțumească pe turiști, dar și pe concesionarii lor care spun că au plătit deja Apelor Române două facturi pentru bucăți de nisip care nu le vor aduce profit. Diferența dintre plajele noi și cele vechi se vede cel mai bine de sus.

Sezonul estival se deschide și anul acesta pe 1 mai, iar le felul în care se prezintă situația acum sunt toate șansele ca turiștii să fie întâmpinați pe nisip de vole și excavatoare care lucrează la lărgirea plajelor.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…