Plajele intră în conservare
HomeNewsPlajele intră în conservare
News - luni 23 noiembrie 2020

Plajele intră în conservare

Pregătiri de iarnă pe litoral. Autoritățile au început lucrările de conservare a plajelor, astfel că peste 10 kilometri de garduri cu stuf vor fi montate în mai multe stațiuni de pe litoral. Astfel autoritățile vor să diminueze efectele eroziunii eoliene.

Acțiunile pentru diminuarea efectelor eroziunii eoliene constau, în primul rând, în igienizarea plajelor. Este vorba despre colectarea gunoaielor și a materialelor de metal, lemn sau plastic. Mai apoi se montează gardurile de stuf.mÎn total se vor monta peste 11 kilometri de garduri cu stuf, majoritatea in Mamaia.

” Se vor constitui depozite de nisip în Olimp și Cordon Venus – Saturn pentru înnisiparea zonelor erodate de furtunile existente în timpul iernii. În depozite se constituite cantități de câteva zeci de mii de m³ de nisip, care vor fi transportate acolo unde va fi necesar în vederea pregătirii plajelor în sezonul estival 2021. Pregătirea pentru sezonul estival va începe în primăvară, când se vor curăţa plajele. Se vor demonta gardurile de stuf şi se vor reface zonele afectate de eroziune” a declarat Titel Gagiu, directorul sistemului de Gospodărire a Apelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Străzi fără treceri de pietoni în municipiul Constanța

Situație bizară pe două străzi din municipiul Constanța. Prin lipsa trecerilor pentru piet…